El ‘príncep’ torna a la Casa Gran

El regidor Jaume Collboni rescata el polèmic Carlos González de Nou Barris i el col·loca a l'Institut de Cultura de Barcelona com a cap de gabinet
Título de la imagen
Título de la imagen

El màxim responsable de comunicació durant l’última època del govern de Jordi Hereu ha tornat a la Casa Gran de la mà del regidor de Cultura. El socialista Jaume Collboni ha col·locat Carlos González a l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) com a cap de gabinet, un càrrec de nova creació fet a mida. El nomenament a dit de González, que es va fer efectiu abans de les vacances amb total discreció, no seria notícia més enllà de constatar l’afició pels càrrecs de confiança de tots els governs municipals al marge del seu color polític, si no fos perquè és un personatge polèmic i perquè va assessorar Jordi Martí en la disputa amb Collboni per controlar el PSC de Barcelona i el grup municipal.

BONS PADRINS

Carlos González va aterrar a Sant Jaume provinent de l’ICUB –aleshores sota control de l’actual gerent de l’Ajuntament– a finals del mandat d’Hereu amb l’objectiu d’intentar evitar el daltabaix electoral que auguraven les enquestes i que es va confirmar amb la victòria de CiU del 2011. Cosí de l’exregidora de Ciutat Vella Itziar González i apadrinat per Assumpta Escarp i Carles Martí, va passar de ser becari al diari El País a tallar el bacallà en el consistori gràcies als seus contactes en el PSC. Un cop a la Casa Gran, González va apostar per una política comunicativa opaca que el va portar a ser molt criticat pels periodistes d’informació local i a ser batejat malèvolament com el Príncep de Beukelaer pels seus aires de grandesa.

En paral·lel, el nou assessor de Collboni va iniciar una cacera de bruixes entre l’equip del seu predecessor en el càrrec, el periodista de TVE Vicenç Sanclemente. L’operació de neteja va culminar amb l’elaboració d’una llista negra de treballadors que González va fer a petició del cap de premsa de Xavier Trias, Òscar Martínez, i que va comportar l’acomiadament d’una part dels periodistes que treballaven –des de feia molts anys en algun cas– en el gabinet de premsa i en els districtes. La situació va ser tan rocambolesca que fins i tot van fer fora una redactora que estava de baixa maternal i que no es va assabentar que s’havia quedat sense feina fins que es va reincorporar al seu lloc de treball.

Amb la històrica derrota del PSC es va perdre la pista de Carlos González fins que el seu nom va tornar a primera línia amb la victòria de BComú. Les alarmes es van disparar quan va transcendir que deixaria la feina a Nou Barris per ser el nou cap de gabinet d’Ada Colau. Curiosament va ser ell mateix el que va aixecar la llebre en confirmar el seu futur càrrec als assistents a la trobada que Colau va mantenir amb la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB). González no només es va vantar davant dels periodistes d’haver treballat per als socialistes, sinó que es va dedicar a comunicar a alguns treballadors municipals que els acomiadaria tan bon punt prengués possessió del càrrec. La notícia va provocar una mobilització sense precedents per evitar el seu nomenament.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

(Visited 377 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari