El Govern segueix rescatant el Circuit de Catalunya

Amb Puigdemont al capdavant, la Generalitat hi injecta 7,5 milions enguany
montmelo circuit
montmelo circuit

El Circuit de Catalunya arrossega pèrdues milionàries i la Generalitat de Catalunya pateix per la seva situació econòmica des de fa anys, però amb Carles Puigdemont al capdavant del Govern es continuarà rescatant la instal·lació ubicada a Montmeló.

A les acaballes del 2015, les darreres setmanes d’Artur Mas com a president, el Govern va acordar injectar 10 milions d’euros en el circuit en dos anys. 2,5 milions són de l’any passat i els 7,5 milions restants, d’enguany.

La decisió contrasta amb l’anunci per part de l’Ajuntament de Barcelona d’una retirada progressiva del seu suport econòmic: enguany abona 2 milions, la meitat que el 2015. Així mateix, malgrat que es difon que el Circuit de Catalunya té un impacte econòmic que s’enfila fins als 340 milions d’euros, el sector privat no s’anima a sostenir-lo, com vol la Generalitat.

Les pèrdues són cada vegada majors: el 2013, 6,8 milions, el 2014, 7,2 milions, i el 2015, 8,3 milions. Durant el darrer trienni, així doncs, els números vermells superen els 22 milions. Des del 2009, la xifra negativa supera els 50 milions.

L’estudi que va calcular l’impacte econòmic del circuit xifrava en un 48,1% la part que correspon a la Fórmula 1, que també és la causa principal dels deutes. Aquesta competició, controlada per Formula One Group, té lloc a Catalunya sota unes condicions i per una quantitat de diners no revelades, ja que el contracte no és públic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides