Pedro Sánchez se’n va

El secretari general del PSOE dimiteix després de perdre la votació per convocar un congrés extraordinari
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El fins ara secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dimitit del càrrec aquest vespre, tal com va anunciar que faria, si perdia la votació en la qual es demanava la convocatòria d’un congrés extraordinari del partit, una proposta que contemplava, també, la convocatòria d’eleccions primàries per escollir nou secretari general, previstes pel pròxim 23 d’octubre.

Finalment, el sector crític del partit amb el secretari general del PSOE, capitanejat per la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, ha aconseguit imposar-se en la votació del comitè federal, una votació que s’ha fet a mà alçada, i amb un resultat de 132 vots en contra del congrés extraordinari, enfront de 107 vots a favor de la proposta de Pedro Sánchez.

Ara, es preveu que sigui una gestora la que dirigeixi el partit socialista fins a la convocatòria d’un congrés que haurà de decidir qui serà el qui, o la qui, capitanegi els destins dels socialistes a Espanya.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que el comitè federal del PSOE “a pres avui una decisió equivocada”. Iceta ha afegit que “un congrés hagués donat la paraula a la militància per decidir un tema crucial”.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, i candidat a les primàries per a la primera secretaria del PSC, Núria Parlon, ha afirmat que avui és un “dia trist pels socialistes, i que el PSC ha de mantenir-se ferm en el no al PP”. Parlon ha afegit que “qualsevol canvi de plantejament, ho han de votar les bases”.

El secretari general del PSOE dimitit, Pedro Sánchez, ha dit aquesta tarda, després de presentar la seva renuncia, que “avui més que mai s’ha d’estar orgullós de militar al PSOE”.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari