Les dues meitats del PSOE es veuen les cares

Pedro Sànchez ha anunciat que dimitirà si el Comitè Federal d'aquest dissabte es decanta per l'abstenció davant Rajoy
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dissabte, les dues meitats del PSOE, els 17 membres de l’executiva que van dimitir el passat dimecres i els que es mantenen, en suport al líder socialista, s’enfronten al Comitè Federal del partit. L’executiva del secretari general en funcions, Pedro Sánchez, va comunicar ahir que “davant les informacions de concentracions de militants” a les portes de Ferraz, volen traslladar als mitjans i als simpatitzants socialistes “un missatge de serenitat davant les difícils circumstàncies d’excepcionalitat que viu el partit“.

La supervivència del partit es definirà aquest dissabte. En un principi, l’executiva en funcions volia aprovar l’ordre del dia que es va proposar dijous passat, per convocar un congrés federal extraordinari els dies 12 i 13 de novembre, el calendari del qual contempla unes primàries exprés el 23 d’octubre per triar al líder del PSOE. Tot i això, el sector crític ja ha avançat que no votarà aquest ordre del dia, per no legitimar l’executiva de Sánchez.

El que vol aquest sector crític, que va presentar la seva dimissió per fer fora a l’actual líder del partit, és votar l’ordre del dia de dilluns passat, que preveu convocar unes primàries pel 23 d’octubre i congrés pel desembre. Volen crear una gestora de direcció, que dirigeixi la formació mentre no se celebra el Congrés Federal.

A propòsit d’això, Sánchez ha anunciat un canvi d’última hora, que pretén resituar el debat d’aquest dissabte. El líder socialista ha anunciat que dimitirà si el Comitè Federal decideix que el grup parlamentari socialista ha de canviar la seva posició i abstenir-se en la nova investidura de Rajoy. “Si el Comitè Federal decideix que s’ha de passar a l’abstenció, no puc administrar una decisió que no comparteixo”, ha afirmat Sánchez.

El líder socialista ha afirmat que aquest canvi és l’opció més “còmode“. “El comitè federal celebrarà un debat polític, no reglamentari. Demano que aquest dissabte es decideixi si s’aprova una gestora perquè governi Rajoy o que decideixin els militants si mantenim el ‘no’ a Rajoy i intentem un govern alternatiu. Aquesta és la qüestió de fons“, ha assegurat Pedro Sánchez.

El PSOE es troba en un punt decisiu i de màxima tensió. Tot i això, des de l’executiva s’ha fet una crida a la “calma” a tota la militància, “per evitar qualsevol tipus de concentració enfront de les nostres seus i locals, de manera que la serenitat presideixi, també ara, el nostre comportament“. “Ara més que mai, és necessari que els socialistes siguem un referent de maduresa i prudència, qualitats que la militància del PSOE ha mostrat de forma exemplar en els últims dies”, afirmen en el comunicat.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari