Denuncien un alcalde de CiU pels contractes de la seva empresa amb l’Ajuntament

Enric Mir ha subministrat gasoil a les Borges Blanques del 2003 al 2014
enric mir
enric mir

Una denúncia ha portat a la Fiscalia de Lleida la relació comercial mantinguda per l’Ajuntament de les Borges Blanques i una empresa del seu alcalde, Enric Mir (CiU), publica El País.

Carburants Mir va subministrar combustible a l’Ajuntament entre els anys 2003 i 2014. Durant aquest període Mir va ocupar diversos càrrecs al Consistori, entre els quals regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica i portaveu de CiU, fins que l’any 2011 va esdevenir alcalde.

La denúncia apunta que Mir va vulnerar la normativa sobre incompatibilitats i que va cometre delictes de prevaricació i malversació de fons públics. Els denunciants xifren en 200.000 euros els diners percebuts per Mir, que troba exagerada la xifra, ha explicat a El País, tot afegint que per a Carburants Mir, l’Ajuntament és un client més amb el qual pot dir que “hem perdut diners”.

L’alcalde ha declarat al mateix diari que només fou alertat sobre possibles incompatibilitats a partir del 2007 i que des d’aleshores la seva empresa s’ha limitat a cobrir necessitats “urgents” i “puntuals” de gasoil per a calefacció. La majoria de les factures remeses a la Fiscalia corresponen al període 2003-2007, quan Mir era regidor. Segons ell, la denúncia neix dels interessos dels seus adversaris polítics.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari