Denuncien un alcalde de CiU pels contractes de la seva empresa amb l’Ajuntament

Enric Mir ha subministrat gasoil a les Borges Blanques del 2003 al 2014
enric mir
enric mir

Una denúncia ha portat a la Fiscalia de Lleida la relació comercial mantinguda per l’Ajuntament de les Borges Blanques i una empresa del seu alcalde, Enric Mir (CiU), publica El País.

Carburants Mir va subministrar combustible a l’Ajuntament entre els anys 2003 i 2014. Durant aquest període Mir va ocupar diversos càrrecs al Consistori, entre els quals regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica i portaveu de CiU, fins que l’any 2011 va esdevenir alcalde.

La denúncia apunta que Mir va vulnerar la normativa sobre incompatibilitats i que va cometre delictes de prevaricació i malversació de fons públics. Els denunciants xifren en 200.000 euros els diners percebuts per Mir, que troba exagerada la xifra, ha explicat a El País, tot afegint que per a Carburants Mir, l’Ajuntament és un client més amb el qual pot dir que “hem perdut diners”.

L’alcalde ha declarat al mateix diari que només fou alertat sobre possibles incompatibilitats a partir del 2007 i que des d’aleshores la seva empresa s’ha limitat a cobrir necessitats “urgents” i “puntuals” de gasoil per a calefacció. La majoria de les factures remeses a la Fiscalia corresponen al període 2003-2007, quan Mir era regidor. Segons ell, la denúncia neix dels interessos dels seus adversaris polítics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides