Mig any perquè Iberpotash expliqui com netejarà

El jutge obre el termini per a la presentació d'un pla concret per recuperar pous i aqüífers contaminats
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

Sis mesos com a màxim. Aquest és el termini que té Iberpotash per presentar “un pla d’execució concret” que inclogui les mesures que implementarà al Bages per recuperar els pous i aqüífers contaminats pel runam salí amb la seva activitat minera.

La resolució, adoptada pel magistrat del Jutjat penal número 1 de Manresa, forma part de l’execució de la sentència amb què tres directius d’Iberpotash -i l’empresa mateixa com a responsable subsidiària- van ser condemnats per delicte ecològic.

El magistrat considera que la presentació d’aquest pla dins d’un termini menor del que ha definit podria comportar omissions i inconcrecions “atesa l’extensió de la zona que s’ha de recuperar”. Així mateix, insta Iberpotash a “proposar la manera d’evitar” que els lixiviats (residus líquids) dels dipòsits salins “segueixin entrant a les aigües subterrànies”.

D’altra banda, sol·licita a l’Ajuntament de Santpedor que detalli els perjudicis econòmics derivats de la impossibilitat de l’ús per a consum públic de les aigües subterrànies contaminades. A més, demana als Agents Rurals un atestat que reculli els perjudicis econòmics patits pels propietaris de fonts i pous, i preveu l’elaboració d’un informe pericial que determini les responsabilitats civils.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides