Ara és el torn de l’oposició

Aquest matí el president de la Generalitat se sotmet a la segona sessió de la qüestió de confiança
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, se sotmet a la segona sessió de la qüestió de confiança al Parlament de Catalunya. Ahir el president va obrir el debat, i avui és el torn dels grups parlamentaris, que intervenen segons la seva representació. Cada grup disposa de mitja hora, i Puigdemont podrà replicar sense límit de temps.

La primera a intervenir serà la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, seguida per Miquel Iceta (PSC), Lluís Rabell (Sí que es Pot), Xavier García Albiol (PPC), Anna Gabriel (CUP) i Jordi Turull (JxSí).

Un cop es doni per finalitzat el debat, amb les seves rèpliques i contrarèpliques, es farà la votació a l’hora que determini la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Es cridarà als diputats un per un i per ordre alfabètic, i podran votar ‘sí’, ‘no’ o abstenir-se. Ara per ara, es preveu que aquesta votació, que serà pública, es faci al voltant de les set del vespre.

Pel que fa als resultats, són previsibles. La CUP ja ha avançat que hi està a favor. Puigdemont s’ha assegurat els deu vots favorables de la CUP abans de sotmetre’s a la qüestió de confiança, perquè seran decisius per obtenir una majoria simple, i així superar el tràmit. Hem de recordar, però, que ahir al finalitzar la primera sessió de la qüestió de confiança, la formació anticapitalista no va aplaudir el discurs del president.

Pel que fa a les reaccions al discurs de Puigdemont, Anna Gabriel, diputada de la CUP, s’ha mostrat afí a l’expressió “o referèndum o referèndum“, que va utilitzar ahir el president de la Generalitat. Pel que fa als pressupostos, els anticapitalistes han afirmat que “quan el president diu que necessita uns pressupostos per governar bé, això per nosaltres té una significació concreta“.

El diputat de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha advertit a Puigdemont que “si s’està sotmetent a una qüestió de confiança és per tenir de soci la CUP“, i ha recordat que “ens dona lliçons de transparència un senyor que té com a pare polític a Jordi Pujol i el seu partit, el del 3%“.

Pel que fa al PSC, la portaveu Eva Granados ha dit que el seu partit ha vist un president “dèbil“, que “només es preocupa d’un full de ruta que porta directe a les roques“. “Dir referèndum o referèndum és dir fracàs o fracàs“, ha afirmat la portaveu.

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha criticat al president per haver reclamat un “contracte d’adhesió” vinculant una qüestió de confiança amb els pressupostos.

Finalment, Enric Millo, portaveu del PP, ha acusat Carles Puigdemont d’haver “amenaçat als catalans” amb el seu discurs, i ha assegurat que el president “ha desconnectat de la majoria dels catalans“, ja que “la majoria dels ciutadans van votar a opinions contràries el passat 27-S“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides