Puigdemont:”o referèndum, o referèndum”

La CUP no aplaudeix el discurs del president en la qüestió de confiança
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que hi haurà “o referèndum, o referèndum” per a la independència de Catalunya, i que a molt trigar es farà durant la segona quinzena del mes de setembre de l’any que ve.

El president Puigdemont ha assegurat que intentaran negociar amb el govern central, fins al darrere moment, perquè aquest referèndum sigui pactat amb l’Estat, però que no el deixaran de convocar malgrat el govern de Madrid s’hi oposi.

Carles Puigdemont ha dit, en la primera sessió de la qüestió de confiança al Parlament de Catalunya, que cal que qui dóni suport a aquesta qüestió està obligat a donar suport als propers pressupostos del Govern. En una clara al·lusió a la CUP ha afirmat que “sí no hi ha voluntat d’aprovar els pressupostos, demano que no votin a favor de la qüestió de confiança i ens estalviarem un temps valuós“.

Demà toca el torn als diferents grups parlamentaris de la cambra catalana on faran el seu posicionament sobre la qüestió de confiança al president de la Generalitat. Puigdemont s’havia assegurat fa setmanes el suport de la CUP, imprescindible per superar el tràmit parlamentari. Tot i que els cupaires no han assegurat, encara, el suport al proper pressupost de l’Executiu català.

En aquest sentit, Puigdemont ha advertit a la CUP que “sense pressupostos no hi ha confiança“. “No hi tornarà a haver cap més debat com el d’avui. O s’aproven els pressupostos que enllesteix el vicepresident Junqueras i podem encarar el tram final de la legislatura, o faré us de les facultats que tinc per convocar eleccions“, ha advertit el president.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides