El jutge del 9N rebutja la medalla de Fernández Díaz

Ho justifica per la importància de projectar "imparcialitat i independència"
barrientos
barrientos

Jesús María Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha rebutjat la medalla al mèrit policial amb distintiu blanc que pretenia atorgar-li el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.

Barrientos, el jutge del cas de la consulta del 9N, en el qual estan imputats l’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau, argumenta en un comunicat que les “actuals circumstàncies” són de “màxima exigència” pel que fa a l’aparença “d’imparcialitat i independència” dels jutges i afegeix que ha de mantenir una posició d’equidistància.

En el seu discurs de presa de possessió, Barrientos ja va remarcar que els afers polítics no s’havien de resoldre en seu judicial. Pel que fa al 9N, el TSJC ha rebutjat aquest setembre els darrers recursos presentats per la defensa, la qual cosa deixa Mas, Ortega i Rigau a un pas de la banqueta dels acusats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides