L’alcalde de Calafell, a judici per prevaricació

També seran jutjats un exbatlle i el cap d'Urbanisme
alcalde calafell
alcalde calafell

El Jutjat número 7 del Vendrell ha enviat a judici l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré (PSC), l’exalcalde de la localitat Jordi Sánchez (també del PSC) i el responsable d’Urbanisme del consistori, acusats de delictes de prevaricació i falsedat documental per la seva responsabilitat en l’afer de Cal Perotet.

Se’ls acusa d’haver incomplert un conveni urbanístic que preveia la construcció d’un centre comercial en aquell emplaçament. L’Ajuntament de Calafell serà jutjat com a responsable civil subsidiari.

Segons l’acte revelat per El Mundo, tant la Fiscalia com l’acusació particular de la societat Sunway SL demanen que tots tres càrrecs siguin inhabilitats nou anys per l’exercici de càrrecs públics. Sunway SL també demana quatre anys de presó i una multa de 60.000 euros per a tots tres, així com una indemnització de 200.000 euros a l’Ajuntament.

El Govern municipal esgrimeix una sentència que avala el canvi d’ús de la finca que centra el contenciós i nega que s’ocultés informació a la comissió territorial d’Urbanisme. A Cal Perotet es va acabar aixecant un centre cívic després de l’enderrocament de la masia, que s’havia deteriorat mentre problemes econòmics havien aparcat la tramitació del projecte de centre comercial.

La Fiscalia apunta que els dos alcaldes van engegar el projecte del centre cívic sense haver enllestit l’altre, ocultant l’enderroc de la masia, i que els acusats van mirar d’enganyar l’empresa perquè acceptés una permuta de la finca per una altra de menys valor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides