Felipe González se sent “enganyat” per Pedro Sánchez

El secretari general del PSOE respon que les decisions es prenen en el sí del comitè federal del partit
felipe gonzalez
felipe gonzalez

L’expresident del Govern central i exsecretari general del PSOE, Felipe González, ha afirmat avui que se sent “enganyat” per Pedro Sánchez, secretari general dels socialistes espanyols.

Felipe González ha assegurat que Pedro Sánchez li va dir que s’abstindria en la segona votació per a la investidura de Rajoy, després de les eleccions del 26J. L’expresident socialista del Govern central ha declarat que “el 29 de juny em va explicar que passava a l’oposició, que no intentaria cap govern alternatiu i que votaria contra la investidura del Govern del PP, però que en la segona votació passaria a l’abstenció, per a no impedir la formació del govern”, aquí González ha afegit que “em sento frustrat, com si m’haguessin enganyat”.

González, en una entrevista a la Cadena SER, ha dit que creu que Sánchez s’hauria de plantejar dimitir del càrrec de secretari general del PSOE, si al Comitè Federal del partit d’aquest dissabte, no rep el suport a la seva proposta de convocar congrés del partit i primàries per escollir secretari general.

L’exlíder del PSOE ha afirmat que no veu factible un govern alternatiu liderat per Pedro Sánchez, ja que “no és possible fer un govern amb 85 diputats, i amb gent que vol liquidar Espanya i trossejar-la”. Per això, l’exlíder socialista no creu possible un govern compost per formacions tan oposades com ho són el PSOE, Podemos i Ciutadans, “un govern Frankenstein, com diu Rubalcaba, no és bo ni és possible”.

La resposta a González no ha trigat a arribar, Pedro Sánchez ha fet públic un comunicat minuts després de les declaracions de González en el que ha defensat que “és el Comitè (federal) del PSOE el qui va fixar la posició socialista davant la investidura de Mariano Rajoy, tant en la legislatura anterior com a l’actual”.

Pedro Sánchez afirma que “al llarg d’aquests mesos, el secretari general del PSOE ha escoltat moltes opinions i ha compartit moltes reflexions amb l’objecte de prendre decisions i conformar una posició política”, assegurant que decisions com les de què fer en una investidura es prenen en el comitè federal del partit.

“Aquest posicionament és el que vaig exposar al Comitè federal del PSOE una vegada conformada una posició política fruit de les reflexions escoltades i analitzades”, ha dit Sánchez, afegint que “la posició del secretari general i del Comitè federal del PSOE ha estat sempre clara en relació amb la unitat d’Espanya, i el nostre model territorial”.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari