Ningú li regala el nom a la nova Convergència

Els creadors del Partit Català d'Europa presenten al·legacions a Interior
Artur Mas
Artur Mas

Les intencions expressades pels convergents sobre el bateig de la nova formació xoquen un cop més amb el nom d’un partit ja registrat. La denominació Partit Demòcrata Català (PDC) tenia l’inconvenient de ser massa semblant a la de Demòcrates de Catalunya (els independentistes escindits d’Unió) i el Ministeri de l’Interior no l’accepta, però l’alternativa proposada, Partit Demòcrata Europeu Català (PDEC), xoca amb els desitjos dels fundadors del Partit Català d’Europa.

L’expresident Pasqual Maragall va ser un dels artífexs d’aquesta formació inscrita al registre de partits polítics del ministeri l’any 1998. Els fundadors, publica La Vanguardia, han presentat al·legacions al registre contra la inscripció del PDEC. En elles, adverteixen que adoptaran mesures administratives i jurídiques si s’accepta la nova denominació que es volen donar els convergents.

El bateig de la nova Convergència ha esdevingut un maldecap. Durant el congrés de refundació, cap de les dues denominacions proposades inicialment va fer el pes a la militància i es van haver de proposar altres alternatives. Una d’elles, la de Partit Demòcrata Català, va ser l’escollida, per bé que no era la preferida ni del president de la formació, Artur Mas, ni del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides