Pisarello descarta retirar Colom

El govern Colau no té res previst en el sentit proposat per la CUP
colon
colon

El primer tinent d’alcalde i portaveu del Govern municipal de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha descartat que tinguin previst res amb relació a l’estàtua de Cristòfor Colom, la retirada de la qual ha proposat recentment la CUP-Capgirem Barcelona.

“La retirada de l’escultura de Cristòfor Colom no forma part de les actuacions previstes pel govern municipal”, ha aclarit. En canvi, Pisarello s’ha mostrat obert a “recuperar la memòria abolicionista de la ciutat”, tot admetent que “el debat sobre el significat del 12 d’octubre és legítim”.

Sí que es troba en el punt de mira del Govern d’Ada Colau, però, l’escultura d’Antonio López, marquès de Comillas. Pisarello ha explicat que hi treballen “des de fa temps i s’explicarà el fenomen del colonialisme i l’esclavisme de forma crítica incloent-hi personatges crítics com Bartolomé de las Casas i Clotilde Cerdà”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides