El SUP planta Fernández Díaz

No participarà en els actes del patró de la Policia espanyola per protestar pel "vergonyós joc de medalles"
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El Sindicat Unificat de Policia (SUP), enfrontat amb la gestió del ministre Jorge Fernández Díaz al capdavant d’Interior, ha anunciat que no assistirà als actes oficials del seu patró, que tenen lloc enguany a Àvila. Retreu a la Direcció General de la Policia manca de voluntat per acabar el que consideren un “vergonyós joc de medalles”.

El SUP assenyala que el ministre Fernández Díaz no ha firmat la resolució sobre les condecoracions i que la comissió de personal de la Policia espanyola “no pot facilitar cap dada”. Esgrimint que “tot apunta a una altra presumible actuació arbitrària” per part del titular d’Interior en funcions, aquest sindicat diu no hi prendrà part. Destaca en el seu comunicat que no s’han respectat les organitzacions sindicals en el tràmit de les propostes de les condecoracions i que les famílies no poden preparar la seva assistència amb prou temps.

“Ja va sent hora d’emprendre una modificació d’aquesta normativa tan procliu a un ús indegut per “Afinitat”, o el compliment rigorós d’allò que estableix que, suposem, tampoc s’ha portat a la pràctica en aquesta ocasió”, conclou el SUP.

El principal sindicat policial a Espanya ha denunciat reiteradament maniobres per afavorir el nepotisme, així com suposada arbitrarietat en els ascensos i “tergiversació” i “ús fraudulent” en la regulació de llocs de treball. N’han culpat el director general de la Policia espanyola, Ignació Cosidó, i el ministre Fernández Díaz mateix. Un dels casos més sagnants va ser el nomenament del director de La Razón, Paco Marhuenda, com a comissari honorari de la Policia Nacional. La decisió fou considerada un acte de nepotisme i una vergonya pel SUP, que es va querellar contra el ministre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides