El cas Manos Limpias esquitxa Joan Carles de Borbó

L'anterior cap de l'Estat hauria ofert dos milions al pseudosindicat perquè deixés d'acusar la infanta Cristina
joan carles I
joan carles I

El secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, actualment a la presó i imputat per diversos delictes, assegura en una gravació revelada per El Mundo que Joan Carles de Borbó, rei emèrit d’Espanya, va oferir dos milions d’euros per assegurar-se que aquest pseudosindicat d’ultradreta retirava la seva acusació contra la infanta Cristina en el cas Nóos.

“L’oferiment del rei emèrit són dos milions d’euros en cash, perquè no hi hagi cap rastre, i les despeses a part”, li va dir Bernad a Virginia López-Negrete, l’advocada de Manos Limpias, durant una reunió que van mantenir, segons el mateix diari, en una cafeteria del centre de Madrid el 10 de desembre del 2015. En aquells dies, Manos Limpias havia de decidir si mantenia o retirava l’acusació sobre la infanta Cristina, a qui considerava cooperadora en dos delictes fiscals.

L’home que suposadament va fer de missatger a les ordres de Joan Carles de Borbó va ser, explica Bernad, el marquès de Mondéjar, Íñigo Cotoner de Martos. “Em fa un oferiment en el següent sentit: dos milions d’euros i, a part, totes les despeses que hi hagi hagut i que siguin del judici, pagats”, relata Bernad. “Per tant, serien els dos milions i el que siguin, 300 o 400.000 euros”, afegeix.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides