Puigdemont se’n fot de Ciutadans

Rahola interpreta la reacció del conseller Vila sobre els resultats electorals d'Euskadi i Galícia com un míssil al president abans de la moció
Título de la imagen
Título de la imagen

Entre les reaccions suscitades a Catalunya pels resultats de les eleccions basques i gallegues destaca la del president Carles Puigdemont, que ha respost amb ironia la insistent referència de Ciutadans a “la Catalunya real”. El partit taronja no ha obtingut cap escó aquest diumenge, i el president de la Generalitat ha piulat a Twitter: “C’s ha tret 0 escons a Euskadi i Galícia perquè no han anat a votar l’Euskadi i la Galícia reals. Si no, haurien arrasat”. En el mateix missatge, Puigdemont ha felicitat el PNB -però no al PP gallec- per la victòria: “Zorionak @eajpnv!”.

Amb tanta o més acidesa, i apuntant directament cap al president de Ciutadans, s’han manifestat dues figures de l’independentisme com el diputat d’ERC a Madrid Gabriel Rufián i l’exdiputat de la CUP David Fernàndez. “Albert, sé fuerte”, ha piulat Rufián. “Qué hostia, Albert, qué hostia”, ha comentat Fernàndez.

Vila i Rahola
Per la seva part, el conseller de Cultura, Santi Vila, que destaca en l’actual Govern de Puigdemont per la seva distància amb les posicions independentistes, ha reaccionat a les victòries d’Alberto Núñez Feijoo i Íñigo Urkullu publicant, ja de matinada, a Twitter: “A Euskadi, a Galícia… L’electorat premia els perfils centristes. Comença un cicle nou? Tant de bo!”.

Contra aquesta piulada ha saltat Pilar Rahola, opinadora estrella del Grup Godó i biògrafa de l’expresident Artur Mas: “em resulta molt difícil entendre aquest míssil que acabes d’enviar a Mas i al President Puigdemont”. “Enyores la vella Convergència? Et recordo que es pot ser molt centrista amb concert econòmic i sense patir un brutal espoli fiscal”, ha continuat.

Rahola troba que “Lloar Urkullu a les portes de la moció de confiança, quan tots els adversaris el posen de model contra el procés, no és gaire bonic”. Vila sosté que “l’èxit del procés dependrà de si el liderem liberals progressistes o revolucionaris”. “El presi en té pocs de tan lleials com jo”, ha afegit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides