Noves mobilitzacions contra les retallades a Ensenyament

Els sindicats de l'escola pública surten al carrer en demanda de millores
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimarts, 20 de setembre, els sindicats de l’ensenyament públic (USTEC-STEs, ASPEPC, CGT i UGT), juntament amb Comissions Obreres (CCOO), han convocat a tots els treballadors i docents d’aquest sector per manifestar el rebuig, de manera unitària, a les mesures de l’actual Departament d’Ensenyament de la Generalitat. La mobilització començarà a les 18.00 hores, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, i pretén servir de base per a les futures mobilitzacions.

Els sindicats han assegurat que seguiran lluitant per millorar la qualitat de l’educació públicael més aviat possible“. Les males condicions de treball, els horaris, les pagues extres, les substitucions o els desdoblaments són alguns dels motius pels quals es durà a terme aquesta concentració.

A més, els sindicats han criticat el fet que l’Administració promogui una avaluació externa opaca i injusta per l’alumnat, i el tancament de les línies públiques de P3. Finalment, i com a pilar central de la convocatòria, els sindicats volen revertir les retallades imposades des del govern central i des del govern català.

Per aquest motiu, s’exigirà el compromís per part de l’administració per tal de retornar a l’anterior horari lectiu, on els alumnes de primària feien 23 hores setmanals, i els de secundària 18 hores. Tanmateix, els sindicats demanen la reducció de 2 hores lectives als docents majors de 55, el cobrament del juliol del personal substitut, cap tancament d’aules a l’ensenyament públic, reducció de ràtios, i la retirada de l’extensió del pla pilot dels nomenaments.

Els sindicats de l’ensenyament públic s’han compromès, en el cas que el Govern no faci res al respecte, a “convocar una mobilització vinculada a la tramitació i aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya“, i durant el curs “dur a terme les mobilitzacions i accions necessàries, inclosa la vaga, per acabar revertint les retallades a l’educació pública“.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari