Catalunya perd 2.079 llits a la sanitat pública

CCOO constata que és la comunitat autònoma que més places ha retallat dels hospitals, en els darrers anys
Título de la imagen
Título de la imagen

Segons un estudi elaborat per CCOO sobre l’evolució dels llits en centres públics del Sistema Nacional de Salut en l’àmbit de l’Estat espanyol, es constata que Catalunya és a on s’han perdut més llits durant el període 2010-2014.

Mentre que d’altres comunitats autònomes han tingut un increment de llits en funcionament, com és el cas de la Rioja amb 139 llits o el de Navarra amb 112 llits, Catalunya encapçala el rànquing justament per tot el contrari.

D’entre les comunitats autònomes que han patit una reducció de llits en funcionament, podem trobar com a significatius els -519 llits perduts a Andalusia o els -600 llits perduts a la Comunitat de Madrid, però res comparable amb els -2.079 llits perduts a Catalunya.

Amb aquestes xifres, CCOO exigeix a Govern i al Departament de Salut, que dirigeix Antoni Comin, que realitzi les inversions necessàries en aquest sector per tal de revertir les retallades dels darrers anys, de tal manera que s’incrementin el nombre de llits en funcionament dels centres sanitaris públics i a la vegada es fomenti la creació de nous llocs de treballs. Tot plegat suposaria una reducció de les llistes d’espera i una millora de la qualitat assistencial.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari