Victòria agredolça de la CUP a Monistrol de Calders

Després de perdre una moció de censura, guanya una consulta popular sumant menys suports que a les municipals
consulta monistrol
consulta monistrol

La CUP de Monistrol de Calders és el partit preferit per gairebé un 80% dels habitants del municipi que han participat en la consulta celebrada aquest diumenge, dos mesos després que Convergència i Monistrol Democràtica Independent (llista associada a Esquerra) fessin fora el govern local encapçalat per l’alcalde cupaire Ramon Vancells mitjançant una moció de censura.

Quan era alcalde, Vancells volia celebrar aquesta consulta perquè els veïns es pronunciessin sobre la continuïtat del seu equip de Govern, discutit per l’oposició. Convergents i republicans, però, van tirar endavant amb la moció adduint que la CUP incomplia acords del ple fent ingovernable Monistrol.

Els cupaires, que aleshores van negar l’existència de motius de pes local per canviar de govern i van vincular la moció amb la negativa de la CUP a aprovar els pressupostos del Govern de la Generalitat -quelcom negat per representants locals de CDC-, van anunciar la consulta com “una còpia del 9N” perquè hi participen els tres partits que aposten pel “sí” a la independència. “Per tant, hauria de ser igual de vàlida”, jutjava Vancells, que apostava per fer-ne una lectura que “no haurà de ser tant en clau de participació”.

A l’hora de la veritat, no s’ha vist reflectits la majoria dels suports que CDC i ERC tenen al poble, on sí que s’han mobilitzat els partidaris de la CUP, per bé que menys que a la cita de les municipals: 146 vots ara, 193 aleshores. A la consulta han participat un total de 183 persones de les 560 que poden votar en aquest municipi de 697 habitants.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari