L’acte institucional de la Diada s’avança sense motiu aparent

Enguany la Generalitat passa al dia 10 la celebració de l'11 de Setembre
Título de la imagen
Título de la imagen

Avui, dissabte 10 de setembre, se celebra a les 21.30 hores l’acte institucional per celebrar la Diada de l’11 de Setembre, organitzat per la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya. L’any passat es van avançar els actes al 9 de setembre, amb motiu de no fer coincidir l’inici de la campanya electoral per les eleccions del 27-S amb cap acte institucional el dia 11 de Setembre. Enguany la Generalitat ha optat per avançar un dia la celebració de la Diada Nacional, tot i no haver presentat cap argument al respecte.

Segons les dades que ha aportat l’ANC, tot sembla indicar que els actes reivindicatius d’aquest Onze de Setembre poden fer figa, i davant d’aquesta possibilitat, s’apunta que la Generalitat hagi decidit avançar l’acte institucional un dia. Es podria donar el cas que la gent es cansi abans d’hora, vista la poca participació que es preveu, i concentrant només les manifestacions organitzades per l’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural pel dia 11, podrien assegurar-se d’aconseguir la màxima afluència de gent a les manifestacions d’aquest diumenge.

La manifestació de Salt estarà encapçalada pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, assistirà a la de Tarragona. També hi assistirà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres, però a la capital catalana.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari