CCOO es mobilitza per l’escola pública

El sindicat denuncia un procés de desmantellament a mans del Govern de Junts pel Sí de l'educació pública
Título de la imagen
Título de la imagen

Avui, el sindicat de Comissions Obreres (CCOO), juntament amb USTEC·STEs (IAC), ASPEPC-SPS, CGT i UGT, presentarà el calendari de les mobilitzacions previstes pel curs 2016-2017, aprofitant que serà el primer dia per a molt professorat substitut. El sindicat ha afirmat que el Departament d’Ensenyament “no escolta” les seves reivindicacions, que comparteix amb la resta de la comunitat educativa, així com amb Marea Groga i el Parlament de Catalunya. L’objectiu d’aquestes mobilitzacions, segons ha afirmat el sindicat, és “poder construir des del mes de setembre una lluita amb capacitat per poder revertir el desmantellament de l’escola pública“.

A diferència del que va prometre la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, aquest curs comptarà amb un 25% menys de professors. Segons CCOO, manquen més de 7.000 docentsals centres públics per donar resposta a l’increment de l’alumnat des del 2011. Les retallades, les males condicions dels treballs, els horaris, les substitucions o tancament de línies públiques de P3, que ha rebutjat fins hi tot el propi Parlament, són també motius pels quals els sindicats volen tirar endavant amb aquestes mobilitzacions.

De moment, els sindicats han confirmat una concentració a la Plaça Sant Jaume el proper dimarts 20 de setembre, a les sis de la tarda. Des de CCOO s’ha instat que el pròxim 12 de setembre, tant els alumnes com els professors comencin el curs “lluitant“, mitjançant pancartes, concentracions, cassolades i samarretes grogues. L’objectiu dels sindicats és fer que curs comenci amb una actitud reivindicativa, “per poder treballar per mobilitzacions majoritàries, inclosa la vaga, amb capacitat per poder revertir el desmantellament de l’escola pública“.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari