La Generalitat rep 322 reclamacions contra Vueling

L'aerolínia no ha donat resposta als passatgers afectats pel caos operatiu d'aquest estiu
Avió de la companyia Vueling

L’Agència Catalana de Consum, organisme depenent de la Generalitat de Catalunya, ha rebut ja 322 reclamacions contra Vueling, pel caos que ha patit l’aerolínia durant aquest estiu. Aquestes reclamacions corresponen a les que els passatgers havien presentat a la companyia aèria, i que Vueling ha rebutjat. De les 322 denúncies que ha rebut Consum, 206 s’han presentat després del 15 de juliol.

Segons publica El Pais, La Generalitat atribueix l’increment de reclamacions, que s’han duplicat en referencia al mes anterior, a què ja ha passat el temps establert perquè Vueling tramiti i respongui a les queixes dels usuaris. En una compareixença al Parlament, el passat 20 de juliol, el conseller de Territori, Josep Rull, va informar que els primers dies de la crisi, uns 8.000 viatgers havien patit cancel·lacions, i que uns altres 56.000 havien estat afectats per retards.

Els retards i els problemes operatius de Vueling, companyia de baix cost del grup IAG, van provocar que tant la Generalitat de Catalunya com el Ministeri de Foment intervinguessin a principis d’estiu per posar ordre al caos generat, i va fer que Vueling acabés millorant el nombre de tripulacions, el servei de neteja i posada a punt dels avions, i a tenir més aeronaus de recanvi.

La legislació europea diu que es pot sol·licitar indemnitzacions en cas de cancel·lacions, pèrdues d’equipatge o a partir de la tercera hora de retard, sempre que no hi hagi una causa de força major aliena a l’aerolínia. Els imports poden arribar fins als 250 euros per a vols de menys de 1.500 quilòmetres. La llei també diu que en cas d’esperes superiors a dues hores, el passatger ha de rebre informació i assistència, com és menjar i beguda, dues trucades telefòniques o accés a correu electrònic. I en cas que la sortida es produeixi l’endemà del dia programat, la companyia ha d’oferir allotjament en un hotel, i transport.

Tot i els problemes operacionals de Vueling, la companyia continua tenint uns bons resultats empresarials, ja que segons un informe presentat pel holding a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Vueling és la companyia d’IAG que més creix durant aquest any 2016, i fins al 31 de juliol va registrar un augment del trànsit del 17%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari