La CUP de Monistrol de Calders posa data a la consulta popular

Només hi haurà una mesa situada davant de l'ajuntament, on podran votar totes les persones majors de 18 anys
Título de la imagen
Título de la imagen

El pròxim 18 de setembre, la CUP de Monistrol de Calders convocarà una consulta popular per preguntar als veïns qui volen que governi al municipi, després que el passat mes de juliol, Convergència i Esquerra Republicana desbanquessin amb una moció de censura a la CUP de l’alcaldia. Aquest procés participatiu té la intenció de mesurar la confiança dels veïns envers la seva formació o la coalició entre CiU i MDI-ERC.

L’exalcalde Ramon Vancells ha explicat que volen una pregunta clara que abordi de ple la composició del govern municipal. La pregunta serà: “Quin és el govern que prefereixes per a Monistrol?” i tindrà dues respostes possibles: “CUP en solitari” o “Esquerra i Convergència en coalició“. L’objectiu de la consulta, segons Vancells, és resoldre un dubte que no es plantejava a les municipals. “Creiem que sobre això la gent no va ser interpel·lada a les municipals. La gent que va votar Esquerra o va votar Convergència no ho va fer sabent que aquest pacte es produiria”, ha explicat l’exalcalde cupaire.

Pel que fa a l’organització de la jornada, l’edat mínima per poder votar es fixarà en els 18 anys, ja que “es pretén emplaçar la mateixa gent que va votar a les darreres municipals“, ha afirmat Vancells. Per votar, també s’haurà d’estar empadronat al municipi i acreditar-ho amb el DNI o el certificat d’empadronament. L’horari de les votacions serà l’habitual, de 9 del matí a 8 del vespre, i es muntaran torns “amb gent propera a la CUP“, però intentant evitar que estiguin directament vinculades amb el partit, per prendre distància i perquè, a més, la CUP estarà organitzant les activitats paral·leles. Pel que fa a la mesa, només n’hi haurà una, situada davant de l’ajuntament, a l’aire lliure. Per tal d’incrementar la participació, la CUP desenvoluparà un seguit d’activitats també a l’exterior.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari