El PP, processat per la destrucció dels ordinadors de Bárcenas

La magistrada també vol jutjar la tresorera, l'advocat i l'informàtic del partit
Título de la imagen
Título de la imagen

La investigació sobre la destrucció dels ordinadors que l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas tenia a la seu central del PP, ubicada al carrer Génova de Madrid, ha quedat enllestida i la jutgessa instructora ha decidit processar, com a persona jurídica, la formació que lidera el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy.

Així mateix, proposa que també siguin jutjats l’actual tresorera del PP, Carmen Navarro, l’advocat Alberto Durán i l’informàtic José Manuel Moreno. Se’ls acusa de danys informàtics i d’encobriment.

Segons la instrucció, Duran va ordenar la destrucció dels discs durs amb l’objectiu de fer desaparèixer arxius. Es creu que contenien dades rellevants sobre la comptabilitat paral·lela de Bárcenas que podrien haver acabat en mans dels investigadors. Aleshores el magistrat Pablo Ruz conduïa la instrucció sobre la caixa ‘B’ del PP a l’Audiència Nacional.

Pel que fa a l’informàtic, es destaca que va formatejar els ordinadors una trentena de vegades malgrat “no estar jeràrquicament obligat” a executar aquesta ordre. L’actual tresorera, per la seva part, va permetre de forma expressa o tàcita l’eliminació de la informació per part del “seu subordinat”, l’informàtic, sosté la instructora. Els discos van ser sobreescrits i ratllats “fins a la seva destrucció física”, especifica la jutge.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari