Albano Dante liderarà Podem

El diputat de CSQEP s'imposa a les primàries amb un 42% dels suports
dante
dante

Albano Dante Fachín ha guanyat les primàries catalanes de Podem, celebrades entre el 22 i el 24 de juny, i esdevé el nou secretari general de la formació morada a Catalunya, ha anunciat el secretari d’organització de Podemos, Pablo Echenique.

Dante, diputat de Cataluna Sí que Es Pot al Parlament de Catalunya, ha obtingut un 41,96% dels vots, superant Jessica Albiach (23,78% dels suports), Raimundo Viejo (19,43%), Oscar Guardingo (9,10%) i Rafael García (5,7%).

6.927 persones han participat en aquesta votació, un 13,38 del cens total i un 27,27% dels inscrits actius (les persones que han accedit al portal de Podem almenys un cop durant el darrer any).

L’elecció de Dante tanca la successió de la primera responsable de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, que va plegar l’octubre del 2015.

Nom en la diana
El nom del nou secretari general de Podem, d’altra banda i de retop, es troba darrerament en la diana d’un sector de l’independentisme perquè, com a editor de la revista Cafè amb llet, va destapar diversos escàndols sanitaris catalans i els va denunciar davant l’Oficina Antifrau.

Quan l’ex director d’aquesta institució, Daniel de Alfonso, ha caigut en desgràcia arran de la revelació de les seves converses amb el ministre de l’Interior, s’ha retret una suposada complicitat de Dante amb maniobres conspiratives de les clavegueres de l’Estat contra Catalunya.

Pel que fa a la sanitat, De Alfonso deia en les converses amb el ministre que “els hem destrossat el sistema sanitari”, una expressió treta de context per l’ANC per alimentar el seu relat i desplegar la seva darrera campanya, però que en realitat és una referència a l’escomesa d’Antifrau contra irregularitats en la gestió sanitària.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari