La PAH ocupa una altra oficina de Bankia

La plataforma d'Afectats per la Hipoteca negocia amb el banc per evitar el desnonament de tres famílies
Título de la imagen
Título de la imagen

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha ocupat aquest dilluns l’oficina de Bankia de la plaça Catalunya de Barcelona, per tal d’evitar el desnonament de tres famílies. La plataforma ha explicat, en un comunicat, dos dels tres casos pels quals han entrat a l’oficina bancària, i que ha començat a negociar una solució “que és de mínims i de sentit comú: dació en pagament més lloguer social”.

El portaveu de la PAH a Barcelona, Carlos Macías, ha assegurat que a les 15.30 hores han aconseguit iniciar les negociacions amb els representants de Bankia. La plataforma ha destacat que es tracta de dues famílies amb menors a càrrec seu, que “es quedaran al carrer amb deutes de per vida“. Les demandes presentades per aquestes famílies són negades de manera sistemàtica per Bankia, explica el portaveu de la PAH, fet que “viola de manera òbvia” el Dret a l’Habitatge de les famílies.

La plataforma ha afirmat que una prova clara de què “Bankia actua com el que és, com una màfia que es beneficia del sofriment de les famílies“, és que “lidera el lloc número u, com el banc que més desnona“, i acumula el 20% dels desallotjaments de tot Espanya. La PAH també ha recordat els escàndols relacionats amb l’entitat bancària, com les Targetes Black, els 23.500 milions d’euros que va rebre “sense cap contraprestació social” o els desfalcs de Rodrigo Rato i Miguel Blesa.

ELS AFECTATS
Una de les famílies per les quals la PAH ha ocupat l’oficina, fa més de sis anys que busca una solució. Són sis membres que conviuen a la mateixa casa. Entre ells hi ha un fill de tretze anys, un pare que va ser operat fa poc del cor i que pateix pancreatitis i diabetis, una mare amb el 59% de discapacitat i fibromiàlgia diagnosticada, i dos membres més amb anèmia.

L’altra família la formen quatre membres, i només ingressa 426 euros al més, que percep la mare com a ajuda familiar. El pare fa poc que es va quedar a l’atur a causa d’un ERO. Un fill de vuit anys i la seva germana, que pateix un 39% de discapacitat diagnosticada, són els altres dos membres de la família.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.