Buesa admet que va finançar CDC pels “ideals”

L'exsoci de Jordi Pujol Ferrusola diu que també va regar Unió
Gustavo Buesa a la comissió sobre el frau i la corrupció
Gustavo Buesa a la comissió sobre el frau i la corrupció

Gustavo Buesa, exsoci de Jordi Pujol Ferrusola imputat en el cas Pujol i empresari considerat rei de les escombraries a Catalunya, ha estat detingut aquest mes de juliol en el marc de les investigacions sobres donacions i contractes públics presumptament arreglats.

Els investigadors han destapat el finançament que va rebre Unió Democràtica per part d’aquest empresari, qui ha relatat a El Mundo que va negociar els préstecs directament amb Josep Antoni Duran Lleida i Josep Sánchez llibre. Segons explica Buesa, els va facilitar “dos préstecs de 50.000 euros de difícil cobrament donada la situació d’Unió”. “Em van transmetre que necessitaven diners perquè s’havia de pagar a tot el personal”, així com “les estructures del partit”, relata.

Pel que fa als diners lliurats a Convergència a través de la Fundació CatDem, Buesa manifesta que “tenim uns idees polítics, socials” i que CiU era “molt transversal” i “molts catalans durant molts anys ens hem sentit identificats”. Assenyala que, com a empresari, pot fer que “determinats ideals es desenvolupin” mitjançant “aportacions econòmiques a les fundacions on ells després destinin els diners on considerin”. Buesa xifra les seves donacions a CDC en 550.000 euros entre el 2007 i el 2009.

Preguntat pel 3%, Buesa ha respost que “és una frase que va treure el seu dia el senyor Maragall i en algun moment aquest país haurà de solucionar el finançament dels partits”. Afegeix que no coneix ningú que l’hagi pagat i que “no sé per què parlen del 3% i no parlen del cinc o de l’u”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.