I els altres Messi?

Antecedents: Marta Silva Lapuerta (Madrid, 1969) va ser directiva del Reial Madrid (2000 – 2006) durant el primer mandat de Florentino Pérez, que la va dur a ocupar un alt càrrec a la constructora Sacyr. Actualment exerceix de cap dels advocats de l’Estat, després que la col·loqués l’exministre del PP, Ruiz Gallardón (qui té avantpassats franquistes: el pare, l’avi i el sogre). Silva també és filla de ministre franquista (Federico Silva) i neboda de l’extresorer del PP Álvaro Lauperta, implicat en el cas Gürtel pel finançament en negre del partit.

L’Advocacia de l’Estat, que s’ha personat en el cas Messi, ha eludit aquesta mateixa responsabilitat en casos d’esportistes emblema amb problemes amb Hisendacom Nadal o Alonso.

Només a jugadors estrangers del FC Barcelona com Messi, Neymar, Mascherano i Adriano se’ls pressuposa que “havien de saber que cometien irregularitats”. Els altres, “o no ho sabien o estaven mal assessorats”.

En el cas del jugador argentí del Barça, la Fiscalia només veia culpable el pare de Leo Messi, però l’advocada de l’Estat va insistir en personar-se també contra el jugador. Que només es condemni jugadors estrangers del Barça podria frenar noves incorporacions.

L’excepció de Xabi Alonso, multa i cap a casa, qui va ser processat quan ja era jugador del Bayern. Tot i cometre un delicte similar al de Mascherano, aquet últim va ser condemnat a 1 any de presó. Casillas, multa de 2 milions i cap a casa.

Estic completament a favor que es persegueixi tot tipus d’evasors fiscals -esportistes, constructors, banquers o polítics- que són l’autèntic llast d’aquest país.

Messi ha defraudat 4 milions. Aquesta setmana hem sabut, per Brussel·les, que l’ajuntament del PP de Madrid va afavorir un ‘pilotasso’ urbanístic al Reial Madrid de 12 milions d’euros. També el València i altres clubs. A què espera l’Advocacia de l’Estat per actuar? Ha hagut de ser Brussel·les.

ACS, de Florentino Pérez, és, després del Banc Santander, l’empresa espanyola amb més societats establertes a paradisos fiscals, 71, segons un estudi de l’observatori de la RSC. L’estudi estima que la quantitat de capital eludit supera el PIB espanyol. A què espera l’Advocacia de l’Estat a dur als tribunals les empreses espanyoles que més calers evadeixen? Per cert, Sacyr també opera a paradisos fiscals.

Dissortadament, em temo que Messi no és l’inici d’una operació per passar comptes amb els defraudadors, i que Marta Silva no aprofitarà la seva propera visita al palco del Bernabeu per dur una citació judicial a Florentino.

Molt fart dels amiguismes que, a més de moure fils amb impunitat total, durant els darrers 40 anys han dut aquest país a la ruïna.

Coda: el 3 d’octubre de 2014 el Consell de Ministres aprovava el pagament de 1.350 milions d’euros en concepte d’indemnització pel projecte fallit Castor, promogut per l’empresa de Florentino Pérez. Trigarem 30 anys a pagar-la, a través de la factura mensual del gas.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari