Mutua Universal, intervinguda i amb 195 ME de fiança civil

L'antiga cúpula seurà a la banqueta en un cas de presumpte frau de 200 ME a la Seguretat Social
echevarria mutua
echevarria mutua

Mutua Universal busca urgentment la manera d’obtenir recursos per assumir les condicions imposades pel jutge instructor d’un cas de presumpte frau a la Seguretat Social xifrat en 200 milions d’euros, pel qual es preveu que vagi aviat a judici la seva antiga junta directiva.

Nou anys després que agents de la policia accedissin a les oficines d’aquesta administradora de cotitzacions socials a Barcelona, l’instructor ha reiterat que imposa 195,08 milions d’euros de fiança per possible responsabilitat civil a Mutua Universal, que no pot disposar dels béns del seu patrimoni ni contraure cap obligació sense permís de la Seguretat Social, segons una comunicació remesa per l’empresa que ha revelat El Confidencial.

Mutua Universal argumenta, en aquest document, que l’execució d’una fiança d’aquest import és impossible i “generaria problemes en relació al desenvolupament normal” de la seva activitat econòmica.

Es calcula que dóna servei a més de 158.000 empreses i més d’1,3 milions de persones, que representen gairebé un 8% dels treballadors de règim general i més d’un 7,3% dels autònoms espanyols. Al capdavant de la seva junta directiva hi ha, des del 2004, Juan Echevarría Puig, exsogre de l’expresident del FC Barcelona Joan Laporta, però no està imputat. En canvi, estan en el punt de mira l’exdirector general Juan Aicart, per a qui la fiscalia demana 15 anys i mig de presó, i una desena d’exdirectius, per als quals es demanen penes de fins a sis anys i deu mesos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides