Tractorada a Lleida per salvar la crisi de preus

La Plataforma per la Defensa de la Fruita Dolça demana la dimissió de la consellera Serret, i l'acusen d'haver-los "enganyat"
Título de la imagen
Título de la imagen

Els representants de la Plataforma per la Defensa de la Fruita Dolça han convocat una tractorada avui, 1 de juliol, davant de la seu de la Conselleria d’Agricultura a Lleida, per protestar pels incompliments del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP,) a l’hora de convocar una reunió entre els representants del sector de la distribució i dels productors. El seu principal objectiu és resoldre la crisi de preus que viu el sector del camp.

La Plataforma, que compta amb el suport de les organitzacions agràries JARC-COAG i AEALL-Asaja Lleida, ha demanat la dimissió de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, a qui acusen d'”enganyar-los”, ja que no ha convocat la reunió que va prometre dimecres passat amb els grans distribuïdors. “Ja no donem cap tipus de crèdit al DARP davant dels reiterats incompliments de les seves promeses”, han afirmat els productors.

Les baixes cotitzacions que reben els productors, juntament amb “l’ofegament” que exerceixen les grans cadenes de distribució, han obligat als pagesos a vendre la fruita per sota dels costos de producció. Ells mateixos han afirmat que no poden suportar més que es paguin uns preus “ruïnosos” per la fruita. El president d’Asaja a Lleida, Pere Roqué, ha afirmat que la consellera Serret “no representa el sector agroalimentari de Catalunya, sinó la gran distribució“.

La mobilització d’avui s’ha convocat coincidint amb la celebració a la seu del DARP de la taula sectorial de la fruita. En aquest acte hi ha assistit el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Antoni Díaz, el director territorial del DARP a Lleida, Ferran de Noguera, i la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan. El representant de la sectorial de la fruita dolça de JARC-COAG, Osvald Esteve, també ha assistit a l’acte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides