Quant han costat les enquestes pífia?

Urna electoral
Urna electoral

La FORTA, Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmiques, organisme del qual hi forma part TV3, va pagar 339.768 euros per les enquestes a peu d’urna del passat 26-J, que no van encertar, ni de lluny, els resultats electorals. En aquesta ocasió, es va contractar els serveis de Sigma Dos Analisis e Investigación, S.L. i Eurostar Media Group, S.L.

Si a això li sumem els 529.375 euros que la FORTA va pagar a TNS Investigación de Mercados y Opinión, S.L. per les enquestes a peu d’urna de les eleccions del 20-D, dóna un total de quasi 900.000 euros pagats amb diners públics per unes enquestes que han donat uns resultats que no van tenir res a veure amb els resultats oficials que van sortir, finalment, a les dues darreres convocatòries electorals a Corts Generals, amb una diferència de només 6 mesos.

Des de les cadenes públiques de televisió, TV3 i Televisió Espanyola, es justifiquen aquestes despeses en considerar que les enquestes a peu d’urna, les que es fan als electors quan surten de votar dels col·legis electorals, són un fet habitual en la majoria de televisions públiques d’Europa. Però vist el què han dit els resultats d’aquestes enquestes, es posa en dubte l’eficàcia d’aquests sondejos i la despesa que suposa per l’erari públic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides