Assenyalen Martín Blas pel ‘Fernándezgate’

L'exresponsable d'afers interns va transcriure la conversa i va custodiar la gravació, publica 'OKdiario'
jorge fernandez diaz
jorge fernandez diaz

La caça engegada pel Ministeri de l’Interior per trobar els responsables de la gravació de les converses que el ministre Jorge Fernández Díaz va mantenir el 2014 amb el ja destituït director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, apunta cap al comissari Marcelino Martin Blas, publica Okdiario.

Aquest mitjà digital -dirigit, per cert, per Eduardo Inda, un dels periodistes citats en les controvertides gravacions-, publica que Martín Blas, aleshores responsable d’afers interns, va transcriure la conversa i va custodiar personalment la gravació revelada per Público. Després, sempre segons Okdiario, que es fa ressò de les sospites en el si del ministeri, Martín Blas va lliurar la cinta a un periodista amb qui, suposadament, té una relació estreta.

Pel que fa a la manera com es va obtenir l’àudio, s’apunten com a hipòtesis l’enregistrament amb una gravadora o amb un maletí manipulat de De Alfonso. Totes dues, insisteix aquest diari, apunten cap a Martín Blas, que va encapçalar afers interns fins a l’abril del 2015.

Público entrega les gravacions
El diari digital Público, per la seva part, ha publicat aquest dijous que ha lliurat a la Fiscalia General de l’Estat els enregistraments -gairebé 4 hores d’àudio- “per si fos procedent realitzar d’ofici algun tipus d’actuació o diligència, sense fer cap valoració jurídica sobre el seu objecte i contingut”. Fa uns dies, efectius policials es van presentar a la seu de Público sense ordre judicial i els responsables del diari no els van lliurar els àudios.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides