El Síndic investigarà el ‘Fernándezgate’

N'informarà la Fiscalia i el Suprem i demana a la Defensora del Poble i al Congrés que també s'hi posin
ribo 324
ribo 324

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, s’ha sumat a l’escomesa contra el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el destituït director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, per les converses que aquests dos responsables públics van mantenir fa dos anys, revelades per Público, durant les quals van parlar de fer emergir escàndols sobre destacades figures d’ERC i CDC.

Ribó ha anunciat que engega una actuació d’ofici per mala praxi i que traslladarà l’afer a la Fiscalia i al Tribunal Suprem. Així mateix, interpel·la la Defensora del Poble, el Congrés dels Diputats i el Parlament perquè posin fil a l’agulla sobre “pràctiques que comporten un mal ús dels serveis públics i una greu vulneració del dret a la dignitat, a l’honor de totes les persones i a la pròpia imatge”, troba. Apunta, així mateix, que es poden haver comès delictes com la malversació de fons públics.

La revelació de les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso, segons Ribó, posa de manifest que s’ha fet un “inacceptable” “ús polític” de la Policia i del Ministeri de l’Interior que descriu com “un greu atac a l’Estat de dret”. El Síndic considera que “el fet que no hi hagi cap intenció d’informar les autoritats judicials del resultat de les investigacions” és “una evidència” de l’interès polític de desprestigiar els càrrecs d’ERC i CDC que De Alfonso i el ministre tenien en el punt de mira durant aquelles converses.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides