Quin favor ha fet el magistrat Joan Manuel Abril a Artur Mas?

Artur Mas, a Els Matins de TV3
Artur Mas, a Els Matins de TV3

Dels tres delictes que la Fiscalia va imputar a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per la realització de la consulta del 9-N, el jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Joan Manuel Abril, només n’ha inclòs dos en el seu escrit de conclusió del sumari: desobediència greu i prevaricació. En canvi, ha deixat caure el de malbaratament de recursos públics.

Amb aquesta modificació, els tres exdirigents de la Generalitat eludeixen una hipotètica pena de presó, ja que el delicte de malbaratament és l’únic que pot ser castigat amb una condemna de reclusió. Els càrrecs per desobediència greu i prevaricació només poden comportar una multa i la inhabilitació per exercir responsabilitats públiques.

Qui ho té més magre és Quico Homs que, en ser diputat a Madrid, té el sumari obert pel 9-N al Tribunal Suprem que, en principi, manté contra ell les tres imputacions de la Fiscalia i, per tant, corre el risc de ser condemnat a presó. El magistrat Joan Manuel Abril deixarà molt aviat el TSJC per ocupar la presidència del Tribunal Superior d’Andorra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides