Jordi Gual substitueix Fainé a CaixaBank

El nou president és un actiu destacat d'IESE, l'escola de negocis vinculada a l'Opus Dei
gual
gual

L’esperat relleu d’Isidre Fainé al capdavant de CaixaBank s’ha confirmat amb l’anunci del seu successor: Jordi Gual. El nou president era fins ara director general d’estratègia i responsable d’economia del mateix grup bancari, una responsabilitat que compaginava amb la seva activitat docent a IESE Business School, l’escola de negocis vinculada amb la Universitat de Navarra i amb l’Opus Dei. Una reunió del consell d’administració de CaixaBank prevista per aquest dijous ha de formalitzar el nomenament de Gual, que serà president no executiu.

Gual, doctor en Economia per la Universitat de Califòrnia a Berkeley, està especialitzat en gestió, indústria, mercat laboral, integració europea i competència, segons es fa constar a la seva fitxa com a professor d’IESE.

El relleu l’han precipitat les condicions imposades per la Llei de Caixes, arran del rescat europeu al sistema bancari espanyol. Fainé, president de La Caixa des del 2007, havia de triar entre mantenir aquest càrrec o seguir al capdavant de la Fundació Bancària la Caixa. Va optar per la segona opció. A més, segueix com a president de l’hòlding de participades Criteria.

El conseller delegat Gonzalo Cortázar, per la seva part, es manté com a principal executiu de CaixaBank.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides