Pluja de querelles contra De Alfonso i Fernández Díaz

El ministre diu que està molt tranquil perquè les acusacions es basen en la gravació il·legal d'unes converses que seria considerada una prova nul·la en qualsevol tribunal

de alfonso parlament
de alfonso parlament

Convergència (CDC) es querellarà contra el ministre de l’Interior, Jorge Fernádez Díaz, i el PSC ja ho ha fet contra el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, que avui serà revocat del càrrec pel Parlament.

 

La querella dels convergents contra Fernández Díaz, que es presentarà al Tribunal Suprem per la condició de ministre en funcions, serà pels presumptes delictes d’injúries i calúmnies, revelació de secrets i atemptat contra l’autoritat.

 

El coordinador de Règim Intern de Convergència, Francesc Sánchez, ha anunciat que estudiaran si també actuen contra Daniel de Alfonso.

 

Fernández Díaz assegura que està molt tranquil per dues raons: primer, perquè les acusacions es basen en la gravació il·legal d’unes converses que seria considerada una prova nul·la en qualsevol tribunal i, després, perquè el PP ha millorat els resultats a Catalunya, motiu pel qual diu que se sent “acompanyat” pels ciutadans. De fet, el PP va ser la cinquena força a Catalunya.

 

El PSC no s’ha querellat contra Daniel de Alfonso per la gravació, sinó pel fet que els va atribuir la seva filtració. En l’escrit dirigit al jutjat d’instrucció, els socialistes fan referència a l’entrevista que va concedir a TV3 el 21 de juny passat, en la qual va dir que les seves converses han aparegut al digital publico.es en el moment en què Antifrau “està investigant el presumpte finançament il·lícit d’un partit polític” i, arran de la pregunta de quin es tractava, va respondre: “Del PSC, presumptament, eh?”.

 

Els socialistes entenen que aquestes declaracions poden constituir un delicte de calúmnies amb l’agreujant de publicitat.

 

Després estan en estudi les accions judicials que puguin emprendre Oriol Junqueras, Carme Forcadell o l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari