Fernández Díaz no retrà comptes al Congrés

La Mesa de la Diputació Permanent, integrada per membres de PP, PSOE i C's, li estalvia al ministre la compareixença sobre les converses amb De Alfonso que volia Podem
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, no haurà de donar explicacions en seu parlamentària sobre les converses que va mantenir fa dos anys amb el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, revelades per Público, en les quals parlaven de fer emergir escàndols sobre destacades figures d’ERC i CDC.

Podemos havia demanat que comparegués per retre comptes, però els membres de la Mesa de la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats, tots ells representants del PP, el PSOE i Ciutadans, ho han descartat per unanimitat.

El passat mes d’abril, la formació morada va quedar fora de la Mesa de la Diputació Permanent, l’òrgan que gestiona l’activitat del Congrés fora del període de sessions i que ha evitat ara la compareixença del titular d’Interior argumentant que acollir-ne no forma part de les seves competències. En aquest sentit, des de la cambra baixa es recorda que l’única Diputació Permanent celebrada en període electoral fou motivada per l’intent de cop d’Estat del 1981.

L’interlocutor de Fernández Díaz, De Alfonso, en canvi, va comparèixer la setmana passada al Parlament de Catalunya, del qual depèn el seu càrrec. En una aspra intervenció va defensar l’honorabilitat i la legalitat de les seves actuacions al capdavant d’Antifrau, donant a entendre que l’èxit d’aquesta oficina depenia de la seva continuïtat i assegurant que el Parlament incorreria en una il·legalitat si el destitueix perquè, segons ell, no concorre “una causa legal de cessament”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides