TV3 contracta un dur advocat per tancar un treballador a la presó

La Federació de Sindicats de Periodistes Europeus (FEJ) dóna suport a les vagues convocades a TV3 en defensa de l'informàtic pel qual demanen una pena de 7 anys

Imatge de la campanya en defensa de l'acusat.
Imatge de la campanya en defensa de l'acusat.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) tira endavant amb l’acusació contra Gustau C., el treballador pel qual demanen 7 anys de presó per la suposada filtració l’agost de 2012 dels salaris de TV3. El comitè d’empresa ha convocat diverses protestes i aturades, una ahir mateix, de 10 minuts de duració, per la Corpo no s’arronsa.

 

Des del comitè d’empresa s’informa que la CCMA ha contractat un advocat extern perquè assumeix l’acusació particular, Wenceslao Tarragó, un defensor habitual de neonazis.

 

Entre d’altres casos, Wenceslao Tarragó va portar la defensa de tres dels acusats del cas Stroika, la brutal agressió d’un menor de 16 de anys el març de 2011 a Manresa; la dels agressors del Bada Bing, equip de futbol format per immigrants; o la d’un skin acusat d’apunyalar un okupa a Gràcia el 2004. També s’ha encarregat de la defensa de casos mediàtics. Per exemple, va ser l’advocat de Dulji Kosum, l’assaltant kosovar del xalet de la família Tous. Qualsevol acusat té dret a un advocat, però un especialista en moviments neonazis s’ha referit als mètodes expeditius d’aquest lletrat durant els judicis.

 

Aquest 30 de juny s’ha fixat el judici oral contra Gustau C. En un comunicat que es va fer públic ahir, la Federació de Sindicats de Periodistes Europeus (FEJ) va donar suport a les vagues convocades a TV3 en defensa del seu company. Des del comitè d’empresa es recorda que les dades que va difondre fa quatre anys en l’actualitat són públiques i emparades per la Llei de Transparència.

 

La filtració de les dades va posar al descobert els elevats sous que rebien els directius en un moment en què preparaven un expedient de regulació d’ocupació. Ara demanen 7 anys de presó pel presumpte filtrador.

 

La presidenta del comitè d’empresa de TV3, Roser Mercader, va advertir fa uns dies que treballadors de la casa han detectat un forat de seguretat informàtica que permetia accedir a la base on consten les dades de tota la plantilla. Flipant, qualsevol podia accedir a les dades!

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari