Estacions elèctriques buides

El Govern català aprovava fa dues setmanes el Pla d’Acció 2016–2019 per al desplegament d’infraestructura dels vehicles elèctrics: gairebé 6 milions d’euros per instal·lar més de 21.000 nous punts de càrrega per aquest tipus de cotxes, que no contaminen. Segons la nota de premsa de la Generalitat, també preveu instal·lar 360 noves estacions de recàrrega semi ràpida en xarxes urbanes i centres d’oci i 81 punts de recàrrega ràpida d’accés públic.

El portal EcoviaT, al qual t’has de registrar –si ets propietari d’un vehicle amb emissions contaminants baixes- per estalviar-te pagar els ‘peatges catalans’, calculava l’any passat que pel país hi circulaven uns 3.500 cotxes amb aquestes característiques.

De què servirà tenir una de les millors xarxes europees d’estacions elèctriques, si no es fan servir? Quan s’hagi desplegat el Pla d’Acció, Catalunya tindrà una ràtio -aproximada- de 6.000 punts de recàrrega per vehicle. Va, posem de 2.500 punts si en 3 anys despunta el –fins avui poc incipient- mercat del cotxe elèctric.

Algú es pensa que por posar més estacions es compraran més cotxes elèctrics? O que “s’afavorirà –com diu la nota de premsa de la Generalitat sobre els objectius del Pla- que els municipis catalans puguin aplicar mesures de millora de la qualitat de l’aire?”.

Caldria fer veure als ideòlegs d’aquest Pla que per fomentar l’augment del nombre de vehicles elèctrics privats només caldria subvencionar la seva compra. Dedicar part dels 6 milions –o dedicar-ne bastants més si de debò creuen en el canvi de paradigma (i si els dóna permís el senyor Brufau)- a pagar un percentatge del preu d’aquests vehicles, que acostuma a ser uns 7.000 o 8.000 euros més car que el mateix model que s’impulsa amb petroli.

A Andorra, on després de l’afer BPA s’han d’espavilar per maquillar la imatge de paradís fiscal, et paguen fins a 10.000 euros per vehicle elèctric. L’ajuda suposa gairebé el 40% del preu de compra d’alguns automòbils. El milió d’euros que hi destinen els Pressupostos d’enguany s’ha hagut d’ampliar per la demanada dels usuaris. Andorra serà un paradís fiscal, però no contaminant. L’enhorabona als ideòlegs (no així als redactors de la norma, que no van limitar el nombre de compradors per vehicle i van posar el Pla en safata als grans concessionaris andorrans).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides