Albert Rivera ja s’obre a pactar amb Rajoy

Durant la campanya electoral va vetar explícitament l'actual president del govern
rivera
rivera

Poques hores després que s’hagin conegut els sorprenents resultats de les eleccions del 26-J ja es comencen a produir els primers moviments tàctics. En declaracions a Telecinco, el president de Ciudadanos, Albert Rivera, ha manifestat aquest matí que “mai va vetar Mariano Rajoy”, donant a entendre que aquesta vegada està predisposat a recolzar la seva investidura.

Durant la campanya electoral, el líder del partit taronja havia posat com a condició sine qua non per pactar amb el PP la sortida de Mariano Rajoy i la seva substitució per algun altre dirigent popular totalment lliure de les ombres de corrupció. En aquest sentit, es va especular amb el nom del ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, o fins i tot amb un ‘independent’ pròxim a Gènova, com l’exministre Josep Piqué.

Però les urnes d’aquest 26-J han donat un gran cop de mà a Mariano Rajoy i li han obert de bat a bat les portes de la investidura, si bé queda lluny de la majoria absoluta i necessita altres suports parlamentaris. En aquest context, Albert Rivera –que ha perdut vuit escons en aquestes eleccions- ha mogut fitxa i ja s’ha desmentit a ell mateix, que va assegurar en campanya que “no pactaria un govern amb Rajoy com a líder”.

Després de tancar un acord postelectoral amb Pedro Sánchez, que no va servir de res a causa de la negativa de Podemos a sumar-s’hi, Albert Rivera ha entès que la jugada no li havia sortit bé, però que ara pot repetir-la amb el PP. Un acord PP-Ciudadanos, amb l’abstenció del PSOE, és la primera opció que valora Mariano Rajoy per encarar la investidura. Una grosse koalition PP-PSOE provocaria el trencament dels socialistes.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari