La lliura esterlina continua caient

Les conseqüències del referèndum passen factura a la divisa britànica
city londres
city londres

L’inesperat triomf del leave en el referèndum de dijous passat ha provocat un terratrèmol a la City de Londres, fins ara capital financera europea. Des que es van conèixer els resultats, a la matinada del divendres, la lliura esterlina, divisa de la Gran Bretanya, va caure amb força, arribant a assolir un canvi amb el dòlar que no tenia precedents des de l’any 1985.

La devaluació ha continuat aquest dilluns, a l’obertura dels mercats, i a les 10 del matí la divisa britànica perdia un altre 2% en la seva correlació amb l’euro i el dòlar. Arrossegat per aquesta tendència negativa, el petroli Brent –que s’extreu a la zona del mar del Nord i és una de les principals fonts d’ingressos de l’economia del Regne Unit- també queia un 3%.

Després d’oficialitzar-se els resultats del Brèxit, el Banc Central d’Anglaterra va anunciar una injecció de 350.000 milions de lliures al sistema financer per intentar aturar l’hemorràgia. Però aquesta mesura, com es pot constatar aquest dilluns, no ha tingut l’impacte esperat i la divisa britànica continua caient.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides