Dilema socialista: fer o no fer president Rajoy

Batet i Luena contradiuen Fernández Vara, que advoca per facilitar un nou Govern del PP
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La discòrdia en el si del PSOE sobre la possibilitat de facilitar un nou Govern del Partit Popular s’ha posat de manifest l’endemà del 26-J, la tercera victòria consecutiva de Mariano Rajoy en unes eleccions generals. Per un cantó, el parer -com a mínim- del president d’Extremadura i un dels barons regionals més importants del PSOE, Guillermo Fernández Vara. Per un altre, la versió oficial del partit -almenys fins ara-, de la mà de Meritxell Batet, cap de llista del PSC per Barcelona i mà dreta de Pedro Sánchez, i de César Luena, secretari d’organització del PSOE.

Fernández Vara troba “prioritari” que “com abans millor” Espanya tingui un Govern i considera que l’ha de presidir Rajoy, ha explicat a Onda Cero. Argumenta tanmateix que “Res em ve menys de gust que ajudar a qui tant de mal ha fet aquest país, però crec que més mal li faria no tenir govern”.

Ben diferent és el plantejament de Luena, que nega que al PSOE existeixi cap més posició que la que ell ha proclamat a la Cadena SER. “No donarem suport a Rajoy ni per acció ni per omissió”, ha assegurat descartant, així doncs, investir-lo amb vots o amb abstencions. Del mateix parer és Batet, segons la qual el PSOE “no contempla donar suport ni facilitar un Govern del PP”.

En l’horitzó immediat, les primeres converses postelectorals… i la visita a Madrid del president dels EUA, Barack Obama. Rajoy, per la seva part, creu que en un termini d’un mes ha de tenir un “acord de mínims” per ser reelegit i seguir governant.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari