Mariano Rajoy serà de nou president del govern espanyol

La filtració de les converses de Jorge Fernández Díaz no ha tingut cap efecte a les urnes
Título de la imagen
Título de la imagen

Havia de ser una bomba i ha estat una piula. La filtració, en els últims dies de campanya, de les converses privades entre el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, al diari www.publico.es de Jaume Roures no han tingut cap mena d’efecte en el comportament de l’electorat aquest 26-J.

Al contrari. Si s’esperava que això es traduiria en un vot de càstig al PP, els resultats han estat, quan és a punt d’acabar l’escrutini, a l’inrevés. En el conjunt de l’Estat espanyol, el PP ha passat de 123 escons a 137 i d’aquesta manera Mariano Rajoy es garanteix la seva investidura automàtica en segona votació, si bé haurà de governar en minoria. A Catalunya, amb Jorge Fernández Díaz de cap de llista per Barcelona, el PP és l’únic partit que millora els seus resultats, tant en nombre de vots, com de percentatge i d’escons.

El partit de Mariano Rajoy ha guanyat a totes les comunitats autònomes espanyoles, tret de Catalunya i el País Basc. Pedro Sánchez, el líder del PSOE, tot i perdre cinc escons en relació amb el 20-D i ampliar la distància que el separa del PP a 52 escons, veu reforçat el seu lideratge. D’un cantó, perquè ha aturat l’anunciat “sorpasso” d’Unidos Podemos. I de l’altre perquè Susana Díaz, que ja estava preparada per substituir-lo, ha estat incapaç de mantenir el tradicional domini socialista a Andalusia, on també ha guanyat el PP.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari