La participació, més baixa que mai

A les sis de la tarda, havia votat a Espanya el 51,22% davant del 58,22% del 20-D
Título de la imagen
Título de la imagen

La participació en les eleccions generals d’aquest 26-J ha estat significativament inferior a la del passat 20 de desembre. Segons les dades aportades pel ministeri de l’Interior, fins a les sis de la tarda havia exercit el seu dret al vot un 51,20% dels electors, davant del 58,22% que van fer-ho a l’última convocatòria, a la mateixa hora. Aquest descens de la participació és el més fort que s’ha registrat des de l’inici de la democràcia espanyola.

Si bé la participació del matí ha estat força similar a la del 20-D, durant la tarda ha anat disminuint en totes les comunitats autònomes. A Catalunya la participació a les sis de la tarda era del 46,38%, deu punts menys que el 20-D, que va ser de 56,62%. A la Comunitat de Madrid s’han registrat onze punts de diferència, de 63,3% el 2015 a 54,4%aquest 2016.

Tot i això, la secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez Castro, ha dit que hi ha hagut un “altíssim” nombre de votants que ho han fet per correu. Les sol·licituds per votar per aquest sistema han arribat a la xifra d’1,34 milions, més del doble que a les eleccions del 20 de desembre. Aquests vots es computaran al final de la jornada electoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides