El Regne Unit vota sortir de la Unió Europea

Cameron anuncia la seva dimissió i Niguel Farage proclama el "Dia de la Independència"
Título de la imagen
Título de la imagen

El Regne Unit ha votat sortir de la Unió Europea. Un 51,9% dels britànics s’ha decantat pel Brexit, l’opció de marxar, i l’altre 48,1% s’ha mostrat a favor de continuar formant part de la Unió Europea. Gairebé 17 milions de votants han apostat per abandonar les institucions comunitàries, un milió més que els que han apostat per la continuïtat. La participació ha estat del 72,2%.

El Brexit ha guanyat al nord d’Anglaterra i al País de Gal·les, mentre que a Londres, Escòcia i Irlanda del Nord s’ha imposat el “remain”, a favor de seguir formant part de la Unió Europea. Escòcia ja ha reclamat que es reconegui la seva diferència de vot i anuncia un nou referèndum per a la seva independència. Pel que fa a Gibraltar, un 96% dels vots han estat favorables a la continuïtat, i només un 4% dels sufragis s’han mostrat a favor de marxar.

Un cop l’escrutini ha evidenciat el resultat, ha comparegut el líder del Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP), Niguel Farage, que ha descrit la victòria com “un triomf de la gent real” i ha afirmat que el 23 de juny es convertirà en el “Dia de la Independència” del Regne Unit. Farage també ha demanat la dimissió del primer ministre, David Cameron. D’altra banda, la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha assenyalat que el resultat del referèndum “deixa clar que els escocesos veuen el seu futur com a part de la Unió Europea”.

Un grup de 84 diputats del Partit Conservador favorables al Brexit han signat una carta de suport al primer ministre, David Cameron, i li han expressat el seu agraïment per haver “donat l’oportunitat al poble britànic de decidir el seu destí”. David Cameron ha anunciat en una compareixença que ha fet davant del número 10 de Downing Street, que renuncia al seu càrrec com a conseqüència de la victòria del Brèxit en el referèndum celebrat ahir. La dimissió la farà efectiva d’aquí a tres mesos, a l’octubre, en el congrés del partit conservador. Cameron ha assegurat que “el país necessita un nou lideratge, un nou capità que porti el Regne Unit a la pròxima estació”, i per aquest motiu ha pres la decisió de plegar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides