Mor un nen per enterovirus a Mataró

El menor va morir diumenge passat, poc després d'ingressar a l'hospital
Título de la imagen
Título de la imagen

Un menor de dos anys que va ingressar el passat diumenge, 19 de juny, a l’Hospital de Mataró, va morir poc després de ser ingressat a causa d’una infecció per enterovirus. El nen va ingressar amb un estat molt greu i amb els símptomes propis de l’epidèmia. La notícia no s’ha fet pública fins avui, que s’han conegut els resultats de les anàlisis.

Amb aquest, ja són 99 els casos d’enterovirus diagnosticats en menors a Catalunya des de l’inici d’aquesta epidèmia. Segons l’últim balanç del departament de Salut, actualment hi ha tretze menors hospitalitzats, quatre d’ells a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Aquest brot estaria relacionat, segons Salut, amb l’enterovirus A71.

Cal tenir en compte, però, que en aquest recompte no s’inclou el cas d’una menor que va morir a l’Hospital de Reus a finals de març perquè, tot i que Salut sospita que la mort també podria estar relacionada amb un enterovirus, les analítiques no van poder confirmar la seva presència. Tot i això, al certificat de defunció de la menor s’apunta a una inflamació del sistema nerviós central com a causa del decés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides