El PP es consolida en el sondeig andorrà

Frec a frec d'Unidos Podemos i el PSOE pel segon lloc
Rajoy
Rajoy

La primera de les enquestes diàries que publicarà El Periòdic d’Andorra durant la darrera setmana de la campanya de les eleccions generals espanyoles indica que el Partit Popular (PP) tornarà a guanyar el 26-J i que incrementa les seves expectatives amb relació al darrer sondeig que havia publicat, aquest dilluns, El Periódico de Catalunya.

Segons la darrera enquesta del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), el PP obtindrà entre 116 i 120 escons (en suma ara 123) i un 29% dels vots: set dècimes i dos escons més que aquest dilluns. Per la seva part, Unidos Podemos (83-87 i un 23,7%) i el PSOE (82-86 i un 21,5%) mantenen el frec a frec pel segon lloc. Podemos ha tingut aquesta legislatura 69 escons i els socialistes, 90. Ciutadans es quedaria amb 38-42 escons (en té ara 40) i un 14,9% dels sufragis.

A més, quant a intenció directa de vot -és a dir, vot sense cuina-, la candidatura que encapçala Mariano Rajoy obtindria el 19,3% dels sufragis, set dècimes més que l’aliança liderada per Pablo Iglesias.

El Periòdic d’Andorra també destaca que el PP s’emporta un de cada deu votants de Ciutadans. Tant el PSOE com Unidos Podemos, a més, perden unes dècimes d’estimació de vot, quatre i tres respectivament, en relació als resultats del sondeig publicat aquest dilluns per El Periódico.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari