El Constitucional resol a favor del Govern català

El TC dicta el traspàs del fons de les beques i ajudes a l'estudi a la Generalitat
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dilluns, 20 de juny, el Tribunal Constitucional (TC) ha resolt favorablement un recurs del Govern català contra el Reial decret 1721/2007 sobre la distribució de la quantia variable relatiu a les beques, i ha dictat traspassar a la Generalitat la gestió del fons de les beques i ajudes a l’estudi. La sentència farà possible que els estudiants puguin rebre l’ingrés de la beca en el moment de la comunicació de la seva resolució, ja que no s’haurà d’estar pendent de la transferència de crèdit per part del ministeri.

El secretari d’Universitats i Investigació, Arcadi Navarro, ha explicat que aquest canvi “impacta positivament” en la feina que porta a terme l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (Agaur). Navarro ha assegurat que la transferència completa i, per tant, la gestió del fons estatal, “suposaria uns 150 milions d’euros que permetrien ampliar el sistema de tarificació social i, per tant, beneficiar a un major nombre d’estudiants; així com implementar noves modalitats d’ajuts que incrementin l’equitat, com les beques salari”. “El Constitucional torna a dir a l’Estat que està exercint unes competències que toquen a la Generalitat“, ha afegit Navarro.

D’altra banda, el Govern ha posat en marxa l’elaboració d’un Pla Integral de Beques, que suposarà una millora en l’eficiència de l’actual sistema de tarificació social, que ha permès que el 40% dels universitaris catalans estudiï amb algun tipus de beca o ajut. Abans de la implantació d’aquest pla, s’ha encarregat a un grup d’experts la redacció d’un informe que analitzarà el finançament de les universitats públiques, els preus i taxes, i l’eficàcia del sistema d’ajudes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides