El canvi fa forat a Itàlia

Dues candidates del Moviment 5 Estrelles guanyen les alcaldies de Roma i Torí
raggi
raggi

Els resultats del Moviment 5 Estrelles (M5E) a la segona volta de les eleccions municipals italianes són un cop dur per al centre-esquerra, que ha perdut dos dels seus principals bastions, i confirmen l’ascens de l’alternativa política impulsada per Beppe Grillo. Roma i Torí seran governades per joves candidates del M5E.

A la capital italiana, l’advocada de 37 anys Virginia Raggi s’ha imposat amb un 67,18% dels suports (sobre un 99% de vot escrutat) i serà la primera alcaldessa de la Ciutat Eterna, acabant amb gairebé quatre dècades de govern ininterrompudes del Partit Demòcrata, el del primer ministre Matteo Renzi.

El segon revés majúscul per a la formació de Renzi és el resultat de Torí, on Chiara Appendino accedeix a l’alcaldia amb un 54,56% dels suports. El Partit Democràtic, però, ha pogut salvar Milà, on el seu candidat, Giuseppe Sala, s’ha imposat al centre-dretà Stefano Parisi.

Nàpols, la principal ciutat del sud, repetirà amb l’exfiscal Luigi de Magistris com alcalde. Al capdavant de la candidatura progressista del Moviment Taronja, s’ha imposat clarament al centre-dreta, obtenint un 66,8% dels vots.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides