Naufragi d’Homs als sondeigs del 26-J

Convergència s'acomiadarà a la baixa, segons les enquestes d'El Mundo' i 'La Vanguardia'
Título de la imagen
Título de la imagen

Les enquestes publicades per La Vanguardia i El Mundo les darreres hores dibuixen un horitzó electoral fosc per a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en la contesa electoral d’aquest 26 de juny.

Segons preveu el sondeig de CAD3 al diari de Godó, la vella marca convergent s’acomiadarà perdent entre un i tres dels vuit diputats que va aconseguir el 20 de desembre (com a Democràcia i Llibertat) i tres punts percentuals de vot (del 15,1% a 12,1%), els que li faltarien per poder tenir grup propi al Congrés dels Diputats. De fet, quedaria com a cinquena força a Catalunya, superada per En Comú Podem -que reforça el seu primer lloc creixent del 24,7% al 28,4%, segons aquesta estimació-, ERC, el PSC i Ciutadans.

El sondeig de Sigma Dos difós per El Mundo aquest dilluns vaticina una davallada convergent encara major: tots els grans partits, inclosos PP i C’s, obtindrien un percentatge de suports major que la candidatura que encapçala l’exconseller Francesc Homs. Segons aquest sondeig, el vot independentista -suma d’ERC i CDC- cauria del 31% del 20-D a un 28% el 26-J.

Mikimoto (CDC) vota Vidal (ERC)
D’altra banda, el comunicador Miquel Calçada, cap de llista de CDC al Senat, ha explicat aquest cap de setmana que el 20-D va votar Santi Vidal, cap de llista d’ERC al Senat, i que ho tornarà a fer el pròxim diumenge. Calçada, que promou “una votació massiva per la independència”, ha dit: “Com que en el Senat es poden marcar tres creuetes, votaré Quim Clavaguera, Clara Tarrida [tots dos candidats de CDC] i Santi Vidal”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides